Tuesday, 28 May 2013

When I was in KML..

Assalamualaikum w.b.t
hai...
cik2 dan encik2 sekalian,seperti yang aku dah janjikan ,aku nak cerita pasal orientasi aku selama seminggu di tempat orang.Di Kolej Matrikulasi Labuan.Seperti yang uools tau,Labuan adalah wilayah persekutuan kan.Samalah juga macam Putrajaya dan Kuala Lumpur.Salah satu trademark Labuan ini adalah coklat.Itu salah satulah,yg lain tu pndai2lah cik kak n abg cari ek.Bukan sebab rasa coklat dia sedap tapi harga coklatnya yang lebih murah berbanding kat tempat korang.Haah!kepada sesiapa penggemar coklat,silalah datang.hahahahaah!!

Nak dijadikan cerita,KML merupakan sebuah kolej yang melibatkan dua jenis jurusan,iaitu sains dan perakaunan.Sains ada dua program,Program Satu Tahun(PST) dan Program Dua Tahun(PDT).Aku PDT.
First time aku ngan family sampai di terminal a.k.a pelabuhan.Fuh!!Serius beb,sesak gila.Aku pun yang first time nengok nerves tahap ntah apa2.Then,yang bagusnya pihak KML sediakan bas besar untuk angkut kitaorang p sana.Its totally smoothing our way.Jimat duit.hahahah!!

Cuaca?semestinya panas.Nasib DM ada aircond. DM is stand for Dewan Mutiara.
aku and other mesti daftar sendiri,tak boleh bawa family.Macam sesi independent la ni kut.HAHAHAH!!
Part yang paling buat aku rasa macam nak mampos adalah part mencari blok kediaman.Sesat lagi!
Blok aku blok A a.k.a Karisma A.Dekat dengan dewan kuliah la konon tapi sangat jauh dari surau.Tapi ikhlaskan hati untuk berjalan kaki ke surau.Kan pahala banyak kalau berjalan kaki.Insha Allah..
Wait!Its not over yet.Pendaftaran masih belum selesai.Sesi bergambar dan mengangkut bagasi ke bilik.Penat?of coz la uools..sesi bergambar sekejap sahaja,15 saat macam tu.Ehh,aku dapat ni---)

sengaja bagi macam ni..hahah

Next,aku dapat bilik tingkat 4.Level paling tinggi tu.Mak aii..Penat nak naik tangga.Nasib kunci dibekalkan.
 

nama ni memang aku suka

Nak dijadikan cerita,roomate aku orang Tawau.Rafiza Syahzira namanya.Aku panggil Zira .Peramah jugalah.Muka dia seiras dengan kawan aku masa sekolah menengah dulu.Kawan yang aku selalu gelar "angry bird merah" ..
Inilah keadaan time orientasi,sampai buka kasut.


Haah,jangan nak tidur pulak.Orientasi is starting.kita orang kena ikut blok masing2.Fuh!!compress habis.
Tapi senior a.k.a fasi memang AWESOME la beb.
Sebenarnya kalau aku nak cerita sampai habis pun susah.Tapi memang orientasi selama seminggu di KML ni memang seronok sebab dia ajar kita orang untuk lebih berdikari terutamanya untuk orang yang tak pernah tinggal asrama macam aku ni.Haah!!Terserlah kejakunan kita kat situ uools.

Oklah,seminggu orientasi dah habis so kita orang dapat cuti seminggu.So what?guess?balik Sabah laa..
First time urus tiket untuk balik.Kelam kabut la sikit.Biasalah..Tapi lama2 weolls akan ok.


kau ingat aku tak pandai berdikari ke??





 Ha!!kita orang naik speedboat laa..orang takut kita orang ketawa habis.
Kita orang balik bercuti just berbag galas..comel tak beg aku?



tapi orang ni berbag-bag,bagasi pulak tu.

 sorry ek..hahahah

Tangan aku pun mau jam sudah.k,hope enjoy this entry.


2 comments:

Nadila said...

wee siuknya. ting 4 tu yg mampuih tu. hahah

Noura Noralimah said...

hahahah..kurus jo..fit brg muscle